Te-ai gândit vreodată cum ar fi să ajungi într-o călătorie pe continentul asiatic?
Hai să îți spun o rețetă care o să te ducă pe străzile Shanghai-ului!
Apropo că vine vorba de acest oraș: știai că Shanghai este un centru global al inovației? Se prea poate ca o echipă dedicată de specialiști să fi lucrat la modelul de telefon pe care îl ai!
Dacă vrei să experimentezi ceva deosebit, atunci ia rețeta cu tăieței chinezești.
Această mâncare este un MUST pentru turiștii care explorează orașul chinez, așa cum ciocolata este obligatorie atunci când vizitezi Belgia!
INGREDIENTE (pentru 2 persoane):
•2 rondele de tăieței uscați (75 g) •3 foi de varză chinezească •1 ardei iute roșu, proaspăt (sau 2 ardei iuți uscați mărunțiți) •2 caței de usturoi •2 fire de ceapă verde •2 lingurițe de ulei vegetal •1 lingurița de vin de orez (alcool de gătit) •2 lingurițe de sos de soia •1 lingurița de ulei de susan
MOD DE PREPARARE
Tocați legumele pe lung, ca sa se potrivească bine cu tăiețeii. Faceți excepție la usturoi și la partea albă de la ceapă. Tocați mărunt cățeii de usturoi și partea albă de la ceapă, păstrând partea verde pentru sfârșit. Tocați varza și ardeiul iute în fâșii subțiri. Fierbeți tăiețeii conform instrucțiunilor de pe ambalaj, având grijă să fie fermi. Apoi încingeți bine de tot uleiul, adăugați partea albă de la ceapă, usturoiul tocat mărunt și fâșiile de ardei. Căliți timp de câteva secunde, având grija sa nu ardeți usturoiul! Adăugați fâșiile de varză și căliți pentru un minut, maxim două amestecând încontinuu. Turnați apoi alcoolul de gătit și mai căliți până ce alcoolul se evaporă. Alcoolul va ajuta varza să se înmoaie ușor și, în același timp, o păstrează crocantă. Adăugați apoi tăiețeii fierți. Așezonați cu sosul de soia, apoi gustați. Nu este nevoie de sare, deoarece sosul de soia este deja sărat. La sfârșit picurați uleiul de susan și mai amestecați o data ușor. Serviți imediat în boluri individuale și garnisiți cu ceapă verde și fâșii de ardei iute. Poftă bună!
Sursa foto și rețetă: www.gourmandelle.ro