Sunt zilele acelea când îți dorești ceva tare delicios și nu contează cât timp îți ia să gătești. Vrei să vezi pe masa ta ceva ca la Master Chef. Să simți aroma gătitului, să vezi cum se combină ingredientele și la final să pui pe un platou mare ceva frumos și tare bun. Apoi, special pentru acele zile, am pregătit paste cu creveți în sos de unt cu usturoi! Ia spune, nu îți face cu ochiul?
Dacă vrei să încerci veritabila rețetă pentru gurmanzi, atunci te rog să o iei din comentarii.
INGREDIENTE:
•450 gr. – creveți decorticați
•200 gr. – paste tagliatelle
•70 ml. – vin alb, sec
•80 gr. – unt
•coaja și sucul de la o jumătate de lămâie
•¼ ardei chili tăiat felii
•6-8 căței de usturoi mărunțiți
•1 lingură – ulei de măsline
•sare și piper negru
•pătrunjel pentru servit
MOD DE PREPARARE:
1. Pune apa la fiert. Odată ce apa începe a clocoti, apucă-te de sos.
2. Toarnă puțin ulei într-o tigaie încăpătoare. Adaugă untul, ardeiul chili, cățeii de usturoi apoi amestecă și lasă toate aromele să se infuzeze la foc mic timp de 2 minute.
3. Paralel pune în apa clocotită o linguriță de sare și adaugă pastele, fierbele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
4. Apoi adaugă creveții în tigaie, toarnă vinul, răzuiește coaja și stoarce sucul de la o jumătate de lămâie. Condimentează cu sare, piper și gătește creveții la foc mediu spre mare timp de 3-4 minute sau în dependență de mărime, amestecând din când în când.
5. În același timp când vor fi gata creveții trebuie să fie pregătite și pastele. Adaugă-le scurse de apă în tigaia cu creveți, amestecă puțin, stinge focul și servește pastele cu creveți în farfurii mari. Decorează-le cu pătrunjel tocat și poftă bună!
Sursă foto: valeriesfood.md
Sursă rețetă:www.valeriesfood.md