Chiar dacă poftele dau năvală seara, o masă ușoară este succesul unei stări de bine și a unui somn liniștit. Știm cât e de greu să te abții de la bunișor, dar cine spune că bunișorul nu poate fi pregătit din puține ingrediente? Iată, vă împărtășim un secret!
O rețetă ce se gătește în numai 15 MINUTE, nu atentează la sănătatea ta și îți lasă papilele gustative satisfăcute.
INGREDIENTE:
Pentru două porţii
•250 gr paste Ammi
•45 gr unt (80% grăsime)
•30 gr parmezan răzuit
•coaja de la 1/2 lămâie medie
•sucul de la o jumătate de lămâie
•zahăr
•pătrunjel verde
•sare, piper negru
MOD DE PREPARARE:
Începe cu fiertul pastelor. Pune-le doar în apa deja clocotită. Adaugă un strop de sare şi o lingură de ulei, pentru ca pastele să nu se lipească. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe pachet.
Între timp, răzuiește coaja de la jumătate de lămâie şi stoarce sucul. Dacă sucul este foarte acru, adaugă un pic de zahăr.
Pregăteşte untul, răzuie parmezanul şi toacă pătrunjelul.
Când scurgi pastele, păstrează o cană din apa fierbinte în care au fiert. Pune o tigaie mare pe foc, la încălzit, la foc mic. Adaugă pastele în tigaie, cu 100 – 150 ml din apa în care au fiert.
Apoi, adaugă în tigaie untul, coaja de lămâie şi un pic de parmezan. Amestecă bine, apoi adaugă pătrunjelul şi piper proaspăt măcinat.
La final, pune sucul de lămâie şi amestecă bine, până când pastele sunt acoperite de sosul fin şi cremos.
Poţi servi pastele cu sos de lămâie, cu parmezan pe deasupra.
Sursa: www.pambac.ro