Azi am gătit tăieței la tigaie cu porumb, unt, cașcaval ras, roșii și șuncă. De fapt, am mai adăugat ceva pentru gusturile pretențioase. E tare delicios, se gătește repede și e perfect atât pentru serile în familie cât și pentru musafiri.
INGREDIENTE:
•jumătate pachet tăieței
•unt/ulei de măsline
•cca 250 grame (4-5 felii) șuncă de curcan sau pui
•sos de roșii
•un ou
•condimente și plante aromatice: 3 foi de dafin
•piper
•busuioc
•o lingură mare de rozmarin măcinat
•mărar
•sare
MOD DE PREPARARE:
O rețetă absolut grozavă, din toate punctele de vedere. Folosiți o tigaie mare, ceva mai adâncă. Puneți apa la fiert împreună cu foile de dafin, sarea, piperul și rozmarinul măcinat. După ce fierbe, adăugați tăiețeii și lăsați-le cam 7-8 minute până se pătrund. Nu trebuie sa se facă de tot, pentru ca vor deveni prea moi.
Scurgeți apa în care au fiert tăiețeii și puneți-le înapoi pe foc, împreună cu un sfert de pachet de unt sau echivalentul în ulei de măsline. Atenție, trebuie amestecate pentru că tind să se prindă. Dacă vi se pare că n-aveți suficient timp între operațiuni, îndepărtați tigaia de pe foc.
Adăugați oul, apoi șunca tăiată cubulețe, cam un sfert din cașcavalul ras și sosul de roșii. Pastele vor căpăta o consistență deosebită. În final, adăugați busuiocul și mărarul.
Se servește cu restul de cașcaval ras deasupra.
Sursa rețetă: www.gustos.ro