Despre noi

Povestea pastelor AMMI este povestea unei MAME

Povestea pastelor AMMI este povestea unei MAME

O mamă cu 6 copii, într-o perioadă grea, dar cu o inimă curajoasă. Totul a început încă în anul 2001, în satul Antonești din raionul Ștefan Vodă, într-o căsuță mică și o familie mare, familia Iuliei și a lui Andrei Malancea.
În acele timpuri basarabenii încă învățau să se adapteze independenței. Modernizarea și dezvoltarea economică se reținea în capitală, pe când oamenii de prin sate continuau să se întrețină doar din rodul muncii de țăran – când ai de toate, numai bani nu ai. Oamenii din sat își lucrau pământurile și îngrijeau de gospodării, aveau pâine, carne și ouă, însă multe alte produse necesare familiei erau greu accesibile. Chiar și pastele, un aliment obișnuit de pe masa moldovenilor, devenise un lux.

Iulia știa că o așteaptă o pensie de 140 lei, iar Andrei era bugetar cu un salar prea mic pentru 6 copii, dintre care 4 studenți. Așa că a trebuit să caute soluții, să evaluaeze resursele și să-și asume riscul. Resursele lor erau ingredientele disponibile în fiecare casă, timpul și ideea de a produce paste făinoase și tăiței de casă. Au decis să împrumute bani ca să investească într-o mașină mică de făcut paste – una adusă din Italia. Începutul a fost aventuros și greu – nici unul din ei nu avea experiență, nu știau dacă va merge, nu știau tehnologie sau strategii de afaceri. Știau însă, ce este Omenia și binecuvântarea de a munci onest. Așa că au început să experimenteze, să improvizeze și să învețe din propriile greșeli. O parte din casa lor a fost amenajată cu rafturi de uscat paste. Au montat echipamentul și au dat start proprii lor afaceri.

La început afacerea lor consta în prestarea serviciului de “transformare a ingredientelor în paste” – adică vecinii, prietenii și sătenii aduceau ouăle și făina lor, iar Iulia le producea din ele paste. Încet, încet le-a mers vestea prin sat, dar și prin localitățile apropiate. Producția a crescut și a fost nevoie de o mașină mai mare pentru a face față cererii care tot creștea.

Între timp s-a dat în vînzare baia satului, o clădire care nu a fost folosită niciodată. Andrei și Iulia – oameni cu viziune, au procurat clădirea și cu ajutorul unor prieteni de familie și implicarea copiilor au renovat-o pas cu pas și au transformat-o într-o afacere de familie în comunitate. Iar azi AMMI este o fabrică cu echipament Italian modern, cu o echipă de specialiști înalt calificați și cu o gamă variată de produse. Acum tăițeii de casă și pastele AMMI se găsesc pe rafturile magazinelor din întreaga țară. Iată că aproape 20 de ani de curaj, muncă și perseverență s-au transformat într-un frumos brand local care are o imagine frumoasă, o istorie în spate și un viitor mult mai ambițios.

MISIUNEA brandului AMMI este de a păstra tradiția de producere a pastelor din ingrediente de cea mai înaltă calitate și de a aduce pe mesele familiilor din Moldova paste gustoase și sănătoase făcute din OUĂ, FĂINĂ și DRAGOSTE.