Pare straniu pentru mulți, dar pastele se combină perfect cu salatele. Sunt consistente, sănătoase și, pe deasupra, perfecte pentru un prânz lejer.
O salată cu paste sfredelușe, cu verdeață, mușchiuleț de vițel, așezonat cu un topping din iaurt integral și condimente este pur și simplu delicios.
INGREDIENTE:
•250 g sfedelușe de la AMMI pasta •300 g ciuperci •3 linguri de ulei de măsline •2 linguri de oțet de vin alb •100 g porumb conservat •2 roșii mici •1 buchet de frunze verzi, spanac sau altele •250 g mușchiuleț de vițel •piper negru proaspăt măcinat •1 lingura de ulei •150 g iaurt integral •2-3 linguri de hrean ras •sare, piper
MOD DE PREPARARE:
Întâi pune frunzele la hidratat, și apoi sa se scurgă de apă. Pe o tigaie bine încinsă trage mușchiulețul de vită, pe o parte și pe alta, sărat și pipărat. Până îl prăjești la intensitatea preferata de tine. După ce ai pus mușchiulețul la răcorit, trage pe aceiași tigaie și ciupercile feliate la foc rapid doar cât să le rumenești bine. Dacă frunzele tale de salată sunt prea mari, rupe-le în bucăți mai mici sau dacă preferi, le poți tăia. Taie și roșiile în felii mari. Apoi pune toate ingredientele într-un bol, adaugă sarea și oțetul. Amestecă salata bine și împarte-o în 2 farfurii. Iar hreanul amestecă-l cu iaurtul, mai pune un pic de sare și piper, amestecă bine cu o furculiță și toppingul pentru salată e gata. Toarnă aleatoriu peste ambele farfurii, dar în cantități egale. Și voila, ai o salată delicioasă! Poftă bună!