Cum să faci dintr-o zi obișnuită, o sărbătoare?
Simplu, faci paste la cuptor! Imaginează-ți o friptură cu paste aburinde și la masă toată familia așteptă să primească farfuriile cu mâncare. Mâncarea gătită la cuptor mereu a fost apreciată, mai ales dacă are și carne, iar acum vine într-o combinație delicioasă cu paste. Această mâncare poate fi gătită rapidă dacă ți-a rămas resturi de friptură de ieri și vrei să faci ceva neobișnuit. Hai să vezi rețeta!
INGREDIENTE:
•200 g friptură
•o punga de paste
•100 ml smântână
•5-6 roșii mici
•4-5 felii mozzarella
•20 g unt
•sare
•piper
•busuioc proaspăt
MOD DE PREPARARE:
Pastele se pun la fiert pentru 10 minute în apa cu sare. Între timp, friptura se mărunțește și se pune într-un vas de cuptor uns cu unt. Se pun pastele scurse și se taie roșiile în două, adăugându-le. Se pune și brânză, se toarnă smântâna, se potrivește gustul de sare și piper și se lasă 15 minute în cuptorul încins în prealabil. Se servesc cu busuioc proaspăt.
Sfaturi utile Dacă vă plac pastele mai picante, puneți un ardei iute în apă în care le fierbeți. Cele mai bune condimente pentru paste sunt busuiocul, oregano, curry (în cantități mici), ceapa, usturoiul, sarea și piperul măcinat. Timpul recomandat de fierbere la paste este relativ, de aceea cea mai bună metodă este să scoți din când în când câteva paste din oală, să le răcești și să le guști, astfel nu vei da greș.
Sursă rețetă:www.retetepractice.ro