PASTE CU VINETE ÎN SOS DE ROȘII

Cauți să gătești ceva delicios la prânz? Noi îți propunem o rețetă marca Ammi care să îți bucure papilele gustative. Rețeta este perfectă pentru orice anotimp, se prepară rapid întrucât ingredientele pot fi găsit ușor la market și este perfectă atât pentru persoanele care au un stil de viață foarte activ și vor să gătească ceva rapid, cât și pentru cei iubesc să bucătăreasă.

INGREDIENTE
•3 vinete
•75ml de ulei de măsline
•5 căței de usturoi, feliați subțire
•2 cutii x 400 g de tomate conservate sau roșii proaspete
•5 crenguțe mari de oregano proaspete sau uscate
•1 lingură zahăr
•300g paste Ammi (forma preferată de familia ta)
•20g frunze de busuioc, tocate
•sare și piper negru
•parmezan ras, după gust

MOD DE PREPARARE
Se încălzește cuptorul la 220C.
Vinetele tăiate felii în lățime de 1cm, pune-le într-un bol cu 75 ml ulei și 3/4 de linguriță de sare.

Amestecă bine, apoi așează pe două tăvi mari de copt căptușite cu pergament. Vinetele se coc timp de 30-35 de minute, până când prind o culoare brun-aurie închis. Scoate din cuptor și lasă deoparte să se răcorească.

Pune 2 linguri de ulei într-o tigaie și pune-le la foc mediu. Adăugă usturoiul timp de 1-2 minute, amestecând constant, până când usturoiul se rumenește. Adăugați roșiile, oregano, zahărul, 1/2 linguriță sare și un pic de piper negru. Redu focul la mediu și gătește-le 10 minute, până când sosul se îngroașă.
Scoate crengile de oregano și amesteca vinetele. Pune-le deoparte.
Fierbe pastele Ammi conform instrucțiunilor de pe pachet, recomandat al dente, scurge-le și reține un pic din apa în care au fiert.

Adaugă pastele în sos și amestecă bine, adăugând două treimi din parmezan și busuioc, adăugă câteva linguri de apă de la fiertura pastelor, dacă sosul a devenit prea gros.

Decorează presărând parmezanul rămas, câteva frunze de busuioc și o lingură de ulei.
Poftă bună !

Comments are closed.