Oamenii fericiți mănâncă gustos – deducție din faimoasa afirmație: „Dragostea trece prin stomac”!
Suntem obișnuiți cu rutina, cu responsabilitățile. Câteodată însă, pentru propria stare de bine, trebuie să ne oprim și să facem câte o excepție! Micile răsfățuri aduc mereu emoții vii care ne condimentează viața! Una dintre aceste răsfățuri este rețeta propusă astăzi. Somonul combinat cu sos cremos din smântână și capere ale căror gust este echilibrat de textura catifelată a pastelor și toate astea legate împreună cu o ușoară aromă de mărar, alcătuiesc un adevărat deliciu!
INGREDIENTE
Numărul de porții: 4
•paste (sfredețușe sau rotițe)
•somon afumat 100 g
•200 ml smântână
•2 lingurițe capere
•coajă rasă de lămâie
•mărar
•o ceapă mică
Somonul se poate înlocui, după bunul plac cu piept de pui/curcan la grătar, feliat, sau șuncă.
PREPARARE:
Punem pastele la fiert în multă apă cu puțină sare.
Ceapa o tăiem mărunt și o călim într-o lingură de ulei, apoi adăugăm caperele, coaja de lămâie, mărarul și smântâna și fierbem sosul până ce se îngroașă.
Somonul îl tăiem fășii subțiri.
Se toarnă sos peste pastele strecurate, apoi se adaugă fâșiile de somon.