Vrei o porție de scoici cu alune? Nu, nu scoici de mare, dar din acelea de paste! E timpul să experimentezi ceva nou și bineînțeles delicios, așa că vă propunem o rețetă de paste cu sos, alune și bacon prăjit. Așa ceva mănânci numai în localuri, iar de azi și la tine acasă. Surprinde-ți soțul sau soția cu ceva bun de tot.
INGREDIENTE:
•250 g ciuperci
•100 g frunze de salată
•4 tulpini de pătrunjel cu frunze plate
•150 g bacon feliat
•1 linguriță de ulei
•400 ml bulion de legume
•150 g crème fraîche, sau smântână dulce și grasă
•sare, piper negru măcinat
•500 g paste scoici de la AMMI pasta
•50 g boabe de alune
MOD DE PREPARARE:
Ciupercile spălate se taie în jumătăți. Frunzele de salată se taie în bucăți mari, iar cele de pătrunjel se toacă mărunt și fin. Se taie 6 felii de bacon. Pe o tigaie se prăjește baconul, iar după el se trag pe aceiași tigaie la foc mediu și ciupercile. Bulionul de legume se amestecă cu crème fraîche sau smântână și pătrunjel. Se condimentează cu sare și piper. Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe etichetă. Miezul de alune se taie în jumătate și se prăjește pe o tigaie încinsă, fără ulei, cât să se rumenească ușor. Apoi se lasă să se răcorească până pregătești celelalte. Se prăjește și restul de bacon pe o tigaie, până se face crocant și auriu. Se lasă pe o hârtie de copt să se răcorească. Și se rupe în bucăți mai mici. Pastele scurse de apa de fiert se amestecă bine cu sosul din bulion și cu frunzele mari de salată, apoi se aranjează frumos în farfurii. Se garnisește cu alunele și baconul prăjit. Se servește încet, savuros și cu plăcere!