Am crescut cu această mâncare, pentru unii dintre noi sunt poate pe bune -simbolul copilăriei din Basarabia anilor ’90.
Dar ce zici de o alternativă mult mai aromată de cât cea tradițională? Îți propun o rețetă de paste care se gătește în numai 20 de minute. Este bogată în carbohidrați, fibre și proteine!
INGREDIENTE:
•250 g brânză de vaci
•200 g paste
•2 mâini de busuioc proaspăt
•4 căței de usturoi
•parmezan dat prin răzătoare (opțional)
•roșii cherry (opțional)
MOD DE PREPARARE:
Fierbe pastele al dente în apă clocotită în care ai adăugat o cantitate generoasă de sare. Între timp, pregătește sosul. În robotul de bucătărie, amestecă brânza de vaci cu frunzele de busuioc clătite în prealabil și cu cățeii de usturoi curățați până când rezultă o pastă omogenă. Dacă este necesar, poți adăuga și un vârf de cuțit de sare. Amestecă pastele fierte și scurse cu sosul pentru a le combina. Dacă dorești, poți presăra deasupra pastelor parmezan dat pe răzătoare și roșii cherry.