Această mâncare este cunoscută în întreaga lume așa cum este cunoscută mămăliga la noi acasă. Noi propunem o rețetă celebră de lasagnia cu macaroane care o să lase gura apă.
Apropo, știai că Cicero – orator excepțional și om prolific cu o profundă influență asupra literaturii latine, consemnează în propriile scrieri faptul că laganum (lasagna) este una dintre mâncărurile preferate ale romanilor în vremurile sale? Se prea poate el însuși să fi fost un fan al acestui deliciu. Deși din antichitate și până în prezent lasagna a suferit modificări, ea a rămas DORITĂ pe masă de toate generațiile.
Noi îți propunem azi o rețetă de lasagna simplă și gustoasă. Ceea ce e bun, nu merită de trecut cu vederea!
INGREDIENTE:
•250 g paste,
•500 g carne tocată de porc/vită,
•1 ceapă,
•3 căţei de usturoi,
•400 g roşii în conservă cu tot cu sucul lor,
•busuioc,
•ulei de măsline,
•125 ml vin roşu,
•sare,
•piper,
•50 g caşcaval.
PENTRU SOS:
•50 g unt,
•50 g făină,
•650 ml lapte,
•100 ml smântână,
•sare, piper,
•nucșoară.