LASAGNA DIN PASTE

Această mâncare este cunoscută în întreaga lume așa cum este cunoscută mămăliga la noi acasă. Noi propunem o rețetă celebră de lasagnia cu macaroane care o să lase gura apă.
Apropo, știai că Cicero – orator excepțional și om prolific cu o profundă influență asupra literaturii latine, consemnează în propriile scrieri faptul că laganum (lasagna) este una dintre mâncărurile preferate ale romanilor în vremurile sale? Se prea poate el însuși să fi fost un fan al acestui deliciu. Deși din antichitate și până în prezent lasagna a suferit modificări, ea a rămas DORITĂ pe masă de toate generațiile.
Noi îți propunem azi o rețetă de lasagna simplă și gustoasă. Ceea ce e bun, nu merită de trecut cu vederea!

INGREDIENTE:

•250 g paste,
•500 g carne tocată de porc/vită,
•1 ceapă,
•3 căţei de usturoi,
•400 g roşii în conservă cu tot cu sucul lor,
•busuioc,
•ulei de măsline,
•125 ml vin roşu,
•sare,
•piper,
•50 g caşcaval.

PENTRU SOS:
•50 g unt,
•50 g făină,
•650 ml lapte,
•100 ml smântână,
•sare, piper,
•nucșoară.

MOD DE PREPARARE:
Macaroanele întregi se fierb în apă clocotită cu sare şi puţin ulei. Se curăţă o ceapă şi căţeii de usturoi şi se taie mărunt. Se călesc în ulei de măsline, apoi se adaugă carnea. Se amestecă până când carnea e prăjită. Apoi se adaugă roşiile tăiate cubuleţe împreună cu sucul lor, 50 ml apă şi vinul roşu. Se condimentează cu sare şi piper. Spre final se adaugă şi busuiocul.
Pentru sos: Se topesc într-o cratiţă 50 g unt. Se adaugă făina şi se rumeneşte. Se ia de pe foc, şi se stinge cu laptele amestecat cu smântâna, amestecând continuu cu un tel. Se condimentează cu sare, piper şi nucşoară. Apoi se pune sosul din nou pe foc şi se mai lasă să fiarbă 5-10 minute. Într-o tavă unsă bine cu unt, turnăm jumătate din cantitatea de sos bechamel. Apoi aliniem una lângă alta macaroanele fierte.
Punem sosul cu carne. Apoi al doilea rând de macaroane, peste care turnăm restul de sos Bechamel. Radem deasupra caşcaval. Dăm tava la cuptor până se rumeneşte. Se taie când e rece.
Sursa pentru rețetă: www.bettykitchen.wordpress.com
Comments are closed.