CATAIF TURCESC

Te motivezi să încerci de data asta un desert cu totul nou – cataiful turcesc!
Este un deșert din paste, crocant, extrem de dulce și aromat, ușor de făcut și cu un aspect spectaculos. Poți să îți surprinzi plăcut musafirii sau să să faci o sărbătoare în familie. Hai să vezi cum se pregătește!

INGREDIENTE

•800 g fidea AMMI pasta
•300 g unt
•sirop
•250 ml apă
•2 linguri zahăr brun
•2 linguri miere de albine
•1 ceașcă zeamă de lămâie
•1 linguriță, coajă de lămâie

Pentru crema de vanilie
•400 ml lapte
•2 ouă
•3 linguri amidon de porumb
•3 linguri unt
•125 g zahăr
•coajă de lămâie

MOD DE PREPARARE

Pune 400 g de fidea fină de la AMMI (jumătate din cele menționate la ingrediente), într-o tavă, iar pe deasupra presară bucăți de unt. Dă-i la cuptor până ce fideaua se rumenește.

Între timp, prepară siropul. Amestecă toate ingredientele şi pune să fiarbă până se topește zahărul. Când se răcește puțin blatul de tăieței (nu trebuie să fie rece, dar nici fierbinte), se pune deasupra siropul.

Până se răcește blatul, se pun la cuptor cu unt tăiețeii rămaşi. Se prepară crema de vanilie: se amestecă laptele cu amidonul, după care se adaugă ouăle bătute bine cu zahărul, untul şi coaja de portocală.

Pune compoziția pe baie de abur. Între timp, scoate tăiețeii de la cuptor şi stropește-i şi pe ei cu sirop. Întinde crema peste primul blat de tăieţei, iar pe deasupra se pune cel de-al doilea blat de tăieţei.

Presară niște fistic mărunțit deasupra, lasă un pic la răcit și servește-l.

Rețetă inspirată de pe blogul santateinbucatarie.com

 
 
Comments are closed.