CARBONARA

„Pentru o porție de carbonara veritabilă, sunt în stare să alerg 10 km”

Așa se întâmplă când vrei să gătești ceva apreciat în toată lumea! Iată o rețetă veritabilă italiană care să gătește rapid și este foarte delicioasă. În loc de spaghetti, se pot folosi tagliatelle Ammi.

INGREDIENTE

•100 gr spaghette (eu am folosit tagliatelle)
•400 gr bacon afumat
•100 gr parmezan
•300 ml smântână pentru gătit
•4 ouă
•2 caței de usturoi
•o lingură de unt (margarină)
•ulei
•sare

MOD DE PREPARARE:

Spaghetele se fierb urmând instrucțiunile de pe pachet. În apa pentru spaghetti se pune un praf de sare și o lingură de unt (margarină). Baconul se taie șuvițe subțirele și se călește în 2,3 linguri de ulei. Când începe să se rumenească, se adauusturoiul tocat mărunt. Se călește totul până ce usturoiul prinde o culoare aurie. Într-un castron se bat ouăle bine cu un praf de sare, se adaugă parmezanul și se amestecă până se face ca o pastă. Se încorporează smântâna și se omogenizează totul. Se adaugă totul peste baconul rumenit. Se amesteca ușor și continuu la foc mic 3-4 min. până se coagulează ușor oul. Se adaugă peste paste la fiecare porție.

Comments are closed.