Iată o rețetă perfectă pentru weekend. Este numai bună pentru copii, dar și pentru musafiri. O felie de budincă este perfect combinată cu un ceai aromat și o conversație de suflet sau o porție de râs. Asigurați-vă că aveți cele mai importante ingrediente: tăiețeii și brânza de vaci. Rețeta e dulce și sănătoasă. Budinca poate fi consumată rece, dar cel mai bine îi simți gustul când e rumenită și proaspăt scoasă din cuptor.
INGREDIENTE PENTRU 8-10 PORȚII:
•400g tăieței lați de la AMMI pasta
•800g brânză de vaci,
•200g stafide,
•o fiola esență de rom,
•400ml apă,
•5 ouă mari,
•150g zahăr tos,
•150g zahăr pudră,
•2 linguri coajă de lămâie,
•miezul de la o păstaie de vanilie,
•un praf de sare.
MOD DE PREPARARE
Mai întâi punem stafidele la rehidratat în 400ml de apă fierbinte și rom.
Separăm ouăle. Batem gălbenușurile cu 150g zahăr pudră și vanilie 10 minute cu mixerul la viteza mare până își dublează volumul și avem o cremă de consistența unei alifii.
Adaugăm brânza de vaci, stafidele, coaja de lămâie și amestecăm.
Fierbem cele 400g de tăieței lați în 4 litri de apă clocotită din de 6 minute, urmând instrucțiunile de pe ambalaj. Scurgem bine tăiețeii și îi adăugăm și îi lăsăm să se răcorească, apoi îi adaugăm peste amestecul de brânză.
Omogenizăm și adăugăm albușurile bătute spumă cu 150g zahar tos și un praf de sare. Spuma de albușuri se adaugă treptat și se încorporează cu spatula sau lingura de lemn, încet, cu mișcări de împăturire.
Turnăm compoziția în forma de copt unsă cu unt sau cu spray non-stick.
Nivelăm cu spatula. Coacem budinca de tăieței cu brânză dulce timp de 30-35 minute la 180°C sau până e frumos rumenită și face o crustă crocantă.