Ți-e poftă de ceva dulce? Să zicem un desert sănătos, consistent și fără consecințe negative pentru siluetă. Vă propunem o rețetă bună de budincă din paste.
De data aceasta din sfredelușe, cu afine.
Ce zici? O testăm?
Inspirația vine de pe blogul bucate-aromate.ro, iar dacă această budincă va trece testul comunității de gospodine AMMI, o vom include în lista noastră de rețete preferate cu paste.
INGREDIENTE:
•220 g paste (sfredelușe se potrivesc)
•250 g brânză de vaci dulce și grasă
•3 ouă
•100 ml iaurt gras (3.5%)
•50 g unt topit și răcorit
•70 g zahăr tos (sau după gust)
•1 plic zahăr vanilat Bourbon
•100 g afine
•un praf de sare
•în plus – unt pentru uns tava
•zahăr pudră pentru servit
MOD DE PREPARARE
Aprindeți cuptorul la 180 de grade și ungeți cu unt o formă cam de 20 cm diametru. Puteți folosi și hârtie de copt în locul untului. Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pe pachet. Când sunt gata, le scurgeți de apa în care au fiert. Amestecați brânza de vaci cu ouăle bătute, zahărul, iaurtul și un praf de sare. Încorporați untul topit și răcit, apoi adăugați afinele în compoziție. Turnați compoziția în tavă și coaceți timp de 40-45 de minute, sau până când e bine închegată și a început să se rumenească deasupra. Lăsați budinca să se răcorească 10 minute în tavă, apoi scoateți-o pe un platou. Se poate servi atât caldă, cât și rece. Când e rece, se porționează mai ușor și mai frumos. La servit se poate adăuga și o bilă de înghețată dacă îți place.